8 tips om ja te zeggen tegen de zwarte cross

Een lange tijd geleden vroegen mijn vrienden of mee wilde naar de zwarte cross in Lichtenvoorde. Zij staan dit weekend daar op de camping. Vanaf kinds af aan ben ik met deze cultuur opgegroeid en vond het dan ook erg jammer om te moeten zeggen dat ik helaas niet daar kon blijven slapen.

Ik heb besloten om voor een dagkaart voor de Zaterdag te gaan. Op deze dag treden twee bands op die ik écht wil zien. Je zult me dan ook vooraan bij het podium vinden..

Maar wanneer je fibromyalgie hebt, is een dag naar een groot festival gaan niet zo vanzelfsprekend. Het vergt aanpassingsvermogen op de dagen daarvoor en daarna. Toch is dit geen reden voor mij om niet te gaan. Door een aanpassing (een dag in plaats van het hele weekend) kan ik toch mijn vrienden zien en samen feestvieren.

Met behulp van deze tips kan ik ja zeggen tegen de zwarte cross (of een ander festival):

  1. Bekijk vooraf het evenement op internet. Zoek informatie over de locatie en organisatie. Is het binnen of buiten? Is er een parkeerplaats vlakbij?
  2. Plan het evenement alvast in je agenda. Zorg voor voldoende rust voor en na het evenement.
  3. Vraag of iemand anders wilt autorijden. Op deze manier kun jij nog even wat langer rusten.
  4. Wees open naar anderen en bespreek vooraf een eindtijd. Heb je dan nog voldoende energie heb je altijd de keuze om langer te blijven.
  5. Blijf niet staan maar ga ook zitten. Bij de meeste evenementen zijn er banken waar je op kunt zitten.
  6. Het is niet erg om een rolstoel te gebruiken. Ik herhaal het nog maar even: het is niet erg om een rolstoel te gebruiken. Vaak wordt er nog te negatief gedacht over het gebruik van een rolstoel. Het is een hulpmiddel waardoor je juist wél ergens heen kunt gaan.
  7. Beperk je alcohol inname. Door alcohol word je sneller moe en verslechteren je klachten.
  8. En tot slot: luister naar je lichaam. Ben je na een uur toch te moe geworden of heb je veel pijn? Kies er dan voor om weer naar huis te gaan. Het is knap van je dat je al een uur bent geweest.

Ik heb er zin in. Zie ik jou daar ook?

Welke tips pas jij toe wanneer jij naar een evenement gaat? Vertel het ons in een reactie.

Liefs, Sharon

 

 

Add A Comment