De persen staan klaar, het boek wordt gedrukt!

Vrijdag kreeg ik een telefoontje van Weevers uit Vorden. De persen werden klaargemaakt voor mijn boek. Of ik het leuk vond om te komen kijken hoe het proces in zijn werk gaat.

 

Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken, natuurlijk vind ik dat leuk! Dus een uur later stond ik voor de deur bij de drukkerij. Wat spannend zeg, om je eerste eigen boek gedrukt te zien worden. Het wordt nu allemaal zo “echt”.

 

Het proces om het boek Plan je Energie te maken

Nadat ik het boek had geschreven, de grafisch ontwerper (Amy van Reble) ervoor had gezorgd dat het boek er zo gaaf uit ziet, was het de tijd om het boek echt te laten drukken.

Het proces begint bij de mallen op aluminium vellen. Vanaf deze vellen wordt het boek gedrukt in een hele grote machine.

Als eerste wordt er een laag zwarte inkt gebruikt. Daarna komt er een blauw inkt overheen, daarna rood (die voor deze pagina heel weinig tot niet nodig was) en daarna gele inkt. Door deze lagen te combineren krijg je het welbekende mintgroene kleur van Energyment.

Een leuk weetje over de inkt is dat het allemaal biologische inkt is die afbreekbaar is voor het milieu. 

De gedrukte vellen gaan daarna minimaal 24 uur drogen. Grote stapels papier worden op elkaar gelegd en dan is het tijd om dat de pagina’s het juiste formaat krijgen. Een groot zeer scherp mes snijdt het papier op het juiste formaat.

Zodra ze het papier het juiste formaat heeft, gaan ze de sorteermachine in. Deze maakt van alle losse papieren een net stapeltje papieren wat samen 1 boek vormt.

De papieren krijgen allemaal gaatjes aan de zijkant waar daarna de WIRE-O verbinding (de ijzeren ringen) eraan vastgemaakt wordt.  We hebben voor deze verbinding gekozen omdat je het boek elke dag gebruikt. Dan is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk.

En het eindresultaat? *tromgeroffel*  HET BOEK!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het boek? Je kunt het boek hier bestellen: http://www.energyment.nl/boek

 

 

Add A Comment