Een geheime liefde

“Wat zie je er leuk uit vandaag” is het compliment wat ik ontvang wanneer ik buiten sta.

Vandaag is mijn keuze gevallen op een little black dress. Een zwarte jurk met een vestje eroverheen. Mijn kledingkast bestaat voornamelijk uit jurken. Het is een geheime liefde die vanaf nu niet meer zo geheim is.

“One is never overdressed or underdressed with a little black dress.” Karl Lagerfeld

Wat veel mensen niet weten is dat op sommige dagen het aankleden een hele opgave kan zijn. Het lijkt dan meer op een worstelwedstrijd om maar je sokken aan te kunnen trekken. Daarom vraag ik mezelf niet alleen af wat ik aantrek maar ook hoe ik dit ga doen.

Eerst “scan” ik elke ochtend mijn lichaam en probeer ik de pijnklachten in kaart te brengen. Heb ik last van mijn handen of benen? Is het dragelijk, erg vervelend of ben ik vandaag (zoals mijn vrienden me weleens noemen) een oudere vrouw van midden tachtig die met een rollator loopt?
Aan de hand van deze informatie kies ik mijn outfit uit:

  • Dragelijk: Broeken, jeans en kledingstukken met knopen zoals een blouse.
  • Vervelend: Een groot hoera voor de loszittende jurken! Een panty of maillot eronder en een vestje of colbert eroverheen.
  • De meest pijnlijke dagen: Een losse floddertrui met een joggingbroek eronder. Dit is makkelijk aan te trekken en geeft geen druk op je lichaam.

Mensen in mijn directe omgeving weten dat ze aan de hand van mijn kleding kunnen zien hoe ik mij voel. Houd ik dan altijd rekening met mijn keuze? Nee. Zo af en toe vraag ik hulp bij het dichtritsen of het dichtknopen. Op deze manier kan ik dan toch die leuke blouse aan zonder een gevecht aan te gaan met de kleine knoopjes. En mijn geliefde jurken? Die draag ik ook op “goede” dagen. Want naast het feit dat ze heel makkelijk zijn om aan te trekken, is het ook nog eens het leukste kledingstuk wat er bestaat!

Heb jij ook een tip voor kledingadvies? Geef het ons door via het contactformulier.

Liefs, Sharon

Add A Comment