Recept voor meer energie op je werk: pinda havermout repen

Een tussendoortje voor op je werk als je energie nodig hebt.
Bron: https://skinnyms.com/peanut-butter-and-honey-oat-bars/

 

Soms komt het voor dat mijn maaltijd niet voedzaam genoeg is. Dan krijg ik tussen de maaltijden door trek en heb ik zin in iets lekkers of mijn buik begint te rommelen. Mijn energielevel daalt op dat moment en ik word moe. Mijn concentratie wordt minder en ik kan alleen maar aan eten denken.

Om dit tegen te gaan maak ik deze pinda havermout repen. Ze zijn vullend, geven snel energie af en zijn bovendien heerlijk!

Benodigdheden:

  • 1/2 cup honing
  • 1 tbsp kokosolie
  • 1/3 cup pindakaas (ik gebruik de 100% pure pindakaas van de AH, zonder toevoegingen)
  • 1/2 tsp vanille extract (ik gebruik een stukje, ongeveer 10 cm inhoud van een vanille stokje, dit naar smaak)
  • 1/4 tsp.  kaneelpoeder
  • 2 cups havermout (ik gebruik glutenvrije havermout)
  • 1/2 cup gehakte of hele ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (300 F)
  2. Leg bakpapier in de vorm. Het meest handige is een vierkante of langwerpige vorm.
  3. In een (grotere) pan verwarm je op laag vuur de honing, kokosolie en pindakaas. Roer tot alles gesmolten is en een mix vormt. Doe dan het gas uit.
  4. Doe de vanille en kaneel erbij in de pan en roer goed tot alles opgenomen is.
  5. Doe de havermout en pinda’s erbij en roer tot alle havermout en pinda’s bedekt zijn met het mengsel. Doe het mengsel daarna in de vorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  6. Zet het in de oven en bak het 20-25 minuten (afhankelijk van je oven) tot het lichtbruin wordt.
  7. Haal de vorm uit de oven en druk het mengsel nogmaals goed aan met de achterkant van de lepel. Zo krijg je stevige repen.
  8. Laat de repen een beetje afkoelen en snijd de repen in de gewenste grootte. Laat ze dan volledig afkoelen  op kamertemperatuur.
  9. Wikkel de repen per stuk in (aluminium) folie en doe ze in een luchtdicht bak. Je bewaart ze in de koelkast.

Tips

  1. Vergeet niet om de repen te snijden wanneer ze nog warm zijn. Wanneer je wacht tot ze gekoeld zijn, breekt het mengsel af.
  2. Heerlijk tussendoortje voor op het werk, thuis of eigenlijk overal.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laten jullie het me weten?

 

Add A Comment