Ben jij een hardwerkende mier of een luiaard?

Met dit mooie weer vond ik het hoogtijd om mijn camera onder een dikke laag stof vandaan te halen en weer eens de natuur te gaan verkennen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in geen jaren meer heb gefotografeerd en ik moest dan ook weer even inkomen.

Close up foto’s hebben mij altijd al gefascineerd. Je ontdekt een hele nieuwe wereld waar je normaal gesproken niet bij stilstaat. Je ziet details die je met “blote ogen” niet kunt zien. Vandaag stond op de planning om richting de IJssel te gaan om daar tips en ideeën uit te werken en wat foto’s te maken. Echter is de luchtvochtigheid hoog. Mijn lichaam geeft dan ook aan dat de achtertuin een betere plek is.

Tijdens het foto’s maken viel mij op dat er twee mieren heel druk in de weer waren. Ze renden van de ene bloem naar de andere, klommen erin en gingen weer naar de volgende. Hoogstens twee seconden zaten ze stil om vervolgens weer op pad te gaan.
In tegenstelling tot de mieren die voor mijn cameralens aan het spelen waren, ben ik vandaag een echte luiaard. Ruim negen jaar vond ik het belachelijk dat een diertje van maximaal een centimeter meer energie heeft dan ik als mens.

 

In de maatschappij geldt hetzelfde. Iedereen is druk, heel erg druk. Werken, sporten en dan ’s avonds laat nog tijd voor je partner en kinderen. Maar wat als jij niet een hardwerkende mier bent die 40 uur in de week werkt? Dan wordt je bestempeld als een luiaard. Er wordt gezegd dat je “maar” parttime werkt. En als je een tijdje op de bank of in bed ligt is al helemaal taboe. Ik dacht ook zo over mijzelf. Ik ben lui want ik doe niets. Je verdoet je tijd met niets doen.

Maar wist je dat deze gedachte helemaal niet juist blijkt te zijn?
Als ik op een slechte dag in bed lig omdat ik weinig energie of veel pijn ervaar, dan ben ik precies aan het doen wat ik zou moeten doen. Mijn lichaam is op dat moment aan het herstellen. En ik kan je vertellen: dát is pas hard werken!

Liefs,
Sharon

Add A Comment