Hoi!

Hoi, mijn naam is Sharon Besseling.

Hoi! Mijn naam is Sharon Besseling. Na ruim tien jaar worstelen met mijn energielevel ben ik ondertussen een professional geworden in het plannen van energie. Deze informatie wil ik delen om zoveel mogelijk mensen te helpen met chronische pijn of vermoeidheidsklachten.

Hoe is Energyment ontstaan?

Op mijn achttiende levensjaar werd er fibromyalgie geconstateerd. Fibromyalgie wordt omschreven als een reumasoort die pijn in de aanhechtingen van pezen en spieren veroorzaakt. Op dat moment was ik gestopt met mijn opleiding en was ik bang dat ik nooit meer mijn grote passie kon uitvoeren. In overleg met de reumatoloog heb ik zelf een therapie samengesteld om weer sterker te worden.

“Take pride for how far you have come”

De plaatselijke manege werd gebeld. Elke woensdagochtend mocht ik meerijden op een manegepaard in een les met vrouwen. De eerste keren was ik drukker met de verzorging dan met rijden. Slechts vijf minuten kon ik volhouden, daarna weer afzadelen. Elke week ging ik trouw naar de rijles, elke les een paar minuten meer rondstappen. Ik merkte dat ik de dagen daarna soepeler werd, minder pijn had en meer energie. Na een jaar opbouwen, kon ik een heel lesuur rijden. Dat was het moment dat ik besloot om weer terug naar school te gaan. Ik heb succesvol het diploma onderwijsassistent in ontvangst mogen nemen!

“Have faith in how far you can go!”

We zijn een aantal jaar verder en ik kan weer dagelijks genieten van mijn paard. Gaaf is dat hé?

En nu is de beurt aan jou! Ik weet zeker dat ook jij meer energie kunt krijgen.
In mijn blogs beschrijf ik tips en tricks waarbij je energie bewust kunt sparen. Van kleine details tot grote dagelijkse veranderingen. Zeg jij straks ook weer JA?


Persoonlijk

Op dit moment zijn paarden nog steeds een groot onderdeel van mijn leven. Naast Energyment ben ik dan ook veel te vinden op stal. Ik heb een tijdje paarden en ruiters begeleid die angstig waren. 

Naast paardrijden vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan. Op dat moment neem ik dan mijn camera mee en maak geregeld foto’s. Deze kun je dan weer terugvinden op de website.